سمه تعالی

روز 16 آذر که به درستی روز دانشجو نام گرفته است، در تاریخ مبارزات استقلال طلبانه ملت بزرگ ایران روزی توام با حزن و افتخار تلقی می‌شود. حزن ناشی از شهادت سه فرزند بیگناه این ملت و افتخار تقدیم شهید برای مبارزه با آمریکا و دولت کودتا . شصت و هفت سال پیش و تنها بعد از 3 ماه از کودتای آمریکای 28 مرداد 1332نیکسون معاون رئیس جمهور وقت آمریکا، به عنوان فاتح این کودتای ننگین برای اعلام حمایت همه جانبه آمریکا از رژیم پهلوی وارد ایران ‌شد. و دولت کودتا هم به منظور ابراز مراتب سرسپردگی خود به آمریکا تمام برنامه‌ریزی‌ها را  برای یک استقبال باشکوه ترتیب داده بود. اما آنچه در محاسبات آن دولت نامشروع و آمریکای جهانخوار دیده نشده بود، روحیه عزت طلب و مدافع استقلال دانشجوی ایرانی بود. و همین روحیه در روز 16 آذر از دانشجویان دانشگاه تهران فریاد بلند شد و سه دانشجوی مبارز شهیدان بزرگ نیا،  قندچی و  شریعت رضوی در دانشکده فنی دانشگاه تهران به ضرب گلوله ماموران دولت کودتا در خون خود غلطیدند و جرعه شهادت نوشیدند.
از آن تاریخ تا امروز ملت بزرگ ایران همیشه یاد این فرزندان شهید خود را گرامی داشته و در همه برهه‌های حساس تاریخ معاصر، و هر گاه عزت و استقلال کشور عزیزمان در تهدید بود، همان روحیه عزت طلب و مدافع استقلال کشورمان را از تهدید رهانیده است.در جریان مبارزات منجر به پیروزی انقلاب اسلامی و در طول چهار دهه حیات پرافتخار نظام اسلامی و در مواقع حساسی مانند دفاع مقدس، جهاد علمی، ترویج فرهنگ اسلامی همیشه  دانشجوی  مسلمان ایرانی در خط مقدم بوده و نشان داده است که خون و یاد  شهدای 16 اذر هیچگاه فرو ننشسته و تضعیف نشده است. امروز و در برهه حساس و حیاتی نبرد همه جانبه استکبار جهانی آمریکای جهانخوار بر علیه عزت و استقلال ملت ایران،  باز هم   دانشجوی مسلمان ایرانی  در خط مقدم دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی ایستاده و به حول و قوه الهی در این نبرد نابرابر نیز سربلند و پیروز خواهد بود.وفرا رسیدن روز دانشجو با تاکیدبر اهمیت علم آموزی وحقیقت طلبی وافزایش بصیرت سیاسی ومعرفت دینی واستکبار ستیزی وارج نهادن به جایگاه والای دانش وبینش بر دانشجویان با بصیرت اسلامی گرامی باد.
معاونت فرهنگی ودانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه

نگارنده : بیژن پارسی